Bespovratna sredstva za IT preduzetnike

Bez autora
Jun 26 2013

U skladu sa Programom o rasporedu i korišćenju sredstava za podsticanje preduzetništva u informaciono-tehnološkoj delatnosti u 2013. godini, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) raspisala je pozive za dodelu bespovratnih sredstava podrške za tehnološke startape i za organizaciju obuke i umrežavanja u oblasti IT preduzetništva. Pravo na dodelu sredstava podrške za tehnološke startape imaju oni koji se na dan podnošenja prijave bave IT delatnošću ne duže od dve godine i koji sa investitorom imaju zaključen punovažan ugovor o sufinansiranju realizacije predloženog projekta, u iznosu od najmanje 50 posto njegove ukupne vrednosti. Sredstva se mogu koristiti ulaganje u razvojne aktivnosti vezane za dokazivanje koncepta i izradu prototipa servisa ili proizvoda, za zaštitu intelektualne svojine i za aktivnosti usmerene ka validaciji poslovnog koncepta i njegovog pozicioniranja na tržištu.

Dodela bespovratnih sredstava podrške u oblasti IT preduzetništvaU skladu sa Programom o rasporedu i korišćenju sredstava za podsticanje preduzetništva u informaciono-tehnološkoj delatnosti u 2013. godini, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) raspisala je pozive za dodelu bespovratnih sredstava podrške za tehnološke startape  i za organizaciju obuke i umrežavanja u oblasti IT preduzetništva.

Pravo na dodelu sredstava podrške za tehnološke startape imaju oni koji se na dan podnošenja prijave bave IT delatnošću ne duže od dve godine i koji sa investitorom imaju zaključen punovažan ugovor o sufinansiranju realizacije predloženog projekta, u iznosu od najmanje 50 posto njegove ukupne vrednosti. Sredstva se mogu koristiti ulaganje u razvojne aktivnosti vezane za dokazivanje koncepta i izradu prototipa servisa ili proizvoda, za zaštitu intelektualne svojine i za aktivnosti usmerene ka validaciji poslovnog koncepta i njegovog pozicioniranja na tržištu.

Pravo na učestvovanje u postupku dodele sredstava podrške za organizaciju obuke i umrežavanje u oblasti IT preduzetništva imaju pravna lica, preduzetnici, poslovna udruženja ili udruženja građana, koji organizuju obuke i umrežavanja u oblasti IT preduzetništva, a koji na dan podnošenja prijave, duže od godinu dana obavljaju registrovanu delatnost i koji su sposobni da dokumentuju istorijjat uspešno organizovanih obuka i umrežavanja u oblasti IT preduzetništva.

Za program organizacije niza jednodnevnih susreta, radionica, seminara, koji se održavaju periodično, a najmanje tri puta tokom perioda od 12 meseci, dodeljivaće se sredstva u visini od najviše 5.000 evra. Za nacionalnu i/ili međunarodnu konferenciju ili slično što podrazumeva jednodnevne ili višednevne susrete, kao i organizaciju predstavljanja domaćih tehnoloških startapa i njihovih projekata, dodeljivaće se najviše do 10.000 evra.

Prijave se podnose lično ili poštom na adresu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Javni pozivi biće otvoreni do raspoloživosti budžetskih sredstava, a najkasnije do 15. novembra 2013. godine.

Dodatne informacije možete naći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik